Abdominalna masaža trebuha

Se izvaja kot majevska in kitajska tradicionalna medicina. Včasih so jo ljudje izvajali po celem svetu, danes pa velja pravilo, da je trebuh »občutljivo« področje. V večini poznamo neprijeten občutek napetega trebuha, bolečine v trebuhu in to pripisujemo hrani, virozi, morda trebušni gripi. Pozabljamo pa, da se nad popkom skriva naša tretja čakra (sončni pletež), ki je odgovorna za samozavest, zavedanje sebe in kar je najpomembnejše, materializacijo tistega kar si želimo. V trebuhu so ujeta tudi naša čustva, ki so povezana z odnosi. Od tod izvira tudi rek: »Kako mi greš na jetra«. Za sproščanje vseh teh napetosti je pomemben pravi pristop do sebe. Pomembno je kaj dajemo vase (hrana), nase (udobna oblačila naravnih materialov) in zase (odnos do sebe).

Abdominalna masaža trebuha je univerzalna tehnika namenjena vsakomur. Izvaja se lahko zjutraj ali zvečer. Deluje na fizičnem, miselnem, čustvenem in spiritualnem nivoju ter pomaga telesu ponovno vzpostaviti ravnotežje in harmonijo. Pomembno je sodelovanje masiranca saj se z izdihi sprosti vsa zastala energija in morebitne bolečine.

Kaj lahko naredimo sami? Večkrat na dan naredimo po trebuhu v smeri urinega kazalca trideset krogov. Lahko v predelu celotnega trebuha, široko do reber ali trideset nežnih manjših krogov, v smeri urinega kazalca nad popkom v predelu sončnega pleteža.

Za več informacij in rezervacijo ponedeljkovega termina v mesecu aprilu udobneje in ugodneje mi pišite na: info@ahoystopala.si

Delite naprej ...
Sara Schwarzmann
Sara Schwarzmann
Objav: 7